شرکت سبدگردان سورین

تحلیل بنیادی شرکت پتروشیمی بوعلی سینا

تحلیل بنیادی شرکت پتروشیمی بوعلی سینا

بوعلی به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان آروماتیک در کشور انجام شده است. این مجتمع سومین طرح آروماتیکی صنایع پتروشیمی ایران است. كارخانه این شرکت در سال 1383 با نام طرح آروماتيک سوم و تحت ليسانس شركت‌های AXENS فرانسه، UHDE آلمان و SINOPEC چين، پيمانکاری مهندسی اصولی شركت UHDE آلمان و با سرمايه‌گذاری داخلی و خارجی به مبلغ 1،317 ميليارد ريال و 300 ميليون دلار از طريق فاينانس بلژيک و فرانسه و سرمايه‌گذاری ريالی از طريق مشاركت بانک ملت و شركت ملی صنايع پتروشيمی به بهره‌برداری رسيد. ظرفیت اسمی تولید سالانه شرکت پتروشیمی بوعلی سینا 1٬729٬000 تن محصول از واحدهای آروماتیک کشور است.

مواد موجود در طبیعت به دو دسته مواد معدنی و مواد آلی تقسیم می‌شوند. مواد آلی شامل مواد آلی خطی و پارافینی و مواد آلی حلقوی یا آروماتیک هستند. آروماتیک در زبان یونانی به معنای ماده خوشبو است. ترکیبات آروماتیک به‌ویژه بنزن، تولوئن و زایلن به‌عنوان خوراک اصلی برای تولید بسیاری از مواد واسطه در صنعت پتروشیمی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

در حال حاضر ۵ شرکت بزرگ (شرکت‌های پتروشیمی نوری، بوعلی، اصفهان، بندر امام و تبریز)‌ در صنعت آروماتیک فعال هستند. شرکت پتروشیمی نوری در رده اول و شرکت پتروشیمی بوعلی در رده دوم این صنعت قرار دارند.

تحلیل بنیادی شرکت پتروشیمی بوعلی سینا

مطالعه